BiH

Stanje na putevima

Zbog magle na pojedinim dionicama vidljivost ispod 100 metara

20/10/2021
Ilustracija/Pixsell

Od večeras su ponovo na snazi noćne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica)

Zbog magle na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena je vidljivost. Na pojedinim dionicama vidljivost je ispod 100 metara, pa se savjetuje vozačima da voze maksimalno oprezno i obavezno drže odstojanje između vozila.

Zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01.11. te da treba na vrijeme zamjeniti gume na vozilu.

Iz BIHAMK-a navode da je tokom oktobra i novembra, u jutarnjim i večernjim satima, povećan broj srneće divljači koja prelazi ceste usljed formiranja zimskih krda, zbog čega dolazi do povećanog broja saobraćajnih nezgoda te se apeluje na vozače da budu oprezni.

Od večeras su ponovo na snazi noćne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica). Obustave bi trebale potrajati nekoliko noći, u vremenu od 23:00 do 04:30 sati. Tokom dana, kroz tunel se saobraća naizmjenično-jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog minerskih radova, za danas je u vremenu od 10 do 16 sati najavljena obustava saobraćaja na regionalnom putu Šipovo-Kupres.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Šipovo-Jezero i Gračanica-Srnice Donje.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.