BiH

BIHAMK

Zbog niskih temperatura moguća poledica na svim putevima

13/01/2021

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Informativni centar BiHAMK-a upozorava da se saobraćaj odvija po pretežno mokrom ili zasnježenom kolovozu.

Posebno skreću pažnju na putne pravce Srednje-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Rogatica, Vlasenica-Han Pijesak i Trnovo-Dobro Polje.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na svim putnim pravcima. Ekipe putne službe su na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno.

Iz BIHAMK-a podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila i skreću pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prijelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 7.00 do 19.00 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.