Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

traže Canera Taylana

Zenička policija objavila fotografiju osumnjičenog za dvostruko ubistvo

Caner Taylan
Caner Taylan

Apelirali su građanima da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u pronalasku i lociranju istog, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449-250

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona objavilo je fotografiju i identitet Turčina koji se dovodi u vezu s ubistvom dvojice trgovaca devizama.

“Prema dosad prikupljenim saznanjima, postoje osnovi sumnje da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ‘Ubistvo’, počinjenog na štetu O.R., može dovesti Caner (Fuat) Taylan, državljanin Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici. U cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja predmetnog krivičnog djela, službenici Sektora kriminalističke policije su dobili saglasnost dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za javno objavljivanje fotografije navedene osobe, sa ciljem pronalaska”, poručili su iz MUP-a ZDK.

Apelirali su građanima da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u pronalasku i lociranju istog, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449-250 u Operativnom centru Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Ističe da se i drugo pronađeno tijelo, pronađeno u poslijepodnevnim satima, također može dovesti u vezu sa osobom za kojom tragaju.

“Prilikom poduzimanja aktivnosti, u poslijepodnevnim satima, u ulici Nikole Tesla, u dvorištu privatne kuće, pronađeno je još jedno beživotno tijelo muške osobe, koje se prema operativnim saznanjima može dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom i osumnjičenim licem”, izjavila je Aldina Alić, portparolka MUP-a ZDK.

Podsjećamo, jutros je u naselju Nova Zenica pronađeno beživotno tijelo R.O., a nekoliko sati, na istoj lokaciji i A.M.