Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog olujnog nevremena u Kneževu vanredno stanje, alarmantno u dva grada

knezevo

U Kneževu je zbog olujnog nevremena proglašena vanredna situacija, a na korak od proglašenja su i opštine Krupa na Uni i Vlasenica, rekao je Željko Stojanović, portparol Republičke uprave cvilne zaštite Republike Srpske, javlja Anadolu Agency (AA).

“Načelnik opštine u Kneževu proglasio je vanrednu situaciju zbog olujnog nevremena, ova opština je drugi dan bez električne energije”, rekao je Stojanović.

Prema njegovim riječima put Kneževo – Banjaluka na kojem je bio obustavljen saobraćaj zbog srušenih stabala, sada je prohodan, ali se vozačima savjetuje oprez zbog oborenih stabala.

“Dežurne ekipe održavaju taj put prohodnim, a isto tako dežune ekipe nadležne elektrodistribucije su neprekidno na terenu i pokušavaju situaciju sa isporukom električne energije potršačima vratiti u normalno stanje”, rekao je Stojanović.

Prema podacima Republičke uprave civilne zaštite RS u opštini Kotor Varoš naselja Šiprage i Maslovare, takođe su dva dana bez električne energije, a ekipe su na terenu i pokušavaju popraviti situaciju.

“U opštini Krupa na Uni složena je situacija sa isprukom električne energije. Načelnik ove opštine je pred odlukom da proglasi vanrednu situaciju”, kazao je Stojanović.

Radnici elektrodistribucije i tu pokušavaju rješiti problem, kao i u Banjaluci gdje su bez struje pojedina mjesne zajednice.

“U opštini Vlasenica u toku je vanredno zasjedanje Štaba civilne zaštite i oni su zbog olujnog nevremena na pragu da proglase vanrednu situaciju. Situacija nije dramatična, ali valja obratiti pažnju i ispratiti sve profesionalno do kraja”, rekao je Stojanović.

Naveo je i da Republička uprava civilne zaštite RS-a prati situaciju na terenu, a da se prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS-a južni vjetar i vlažni talas na području RS-a, može očekivati u narednih nekoliko dana sa kraćim prekidima. Napomenuo je da iako se očekuje i dalje južni vjetar ne bi trebalo da bude snage i intenziteta kao sada.