Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pet osoba uhapšeno zbog ubistva generala HVO-a Vlade Šantića

fup bihac
Ilustracija

Pripadnici Federalne uprave policije su danas u Bihaću po nalogu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona lišili slobode pet osoba: A.H., K.D., D.J., B.R. i K.E. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistva na štetu generala HVO-a Vlade Šantića koje se desilo u noći 8/9.mart 1995. godine, potvrđeno je Feni iz Kantonalnog tužilaštva USK-a.

Osobe lišene slobode bit će predate Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću koje će u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku FBiH preduzeti daljnje mjere, naglasili su iz Kantonalnog tužilaštva USK-a.

Iz Federalne uprave policije saopćili su da policijski službenici FUP-a, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva USK-a, poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području općina Bihać i Cazin, vezano za krivično djelo “ubistvo”.

U sklopu navedenih aktivnosti, policijski službenici ove Uprave, a po Naredbi Kantonalnog tužilaštva USK-a, lišili su slobode tri osobe iz Bihaća: A.H. (1962. god.), K.D. (1968. god.) i J.T. (1962. god.), te dvije osobe iz Cazina: E.K. (1968.god.) i R.B. (1958. god.), koje se sumnjiče da su 9. marta 1995. u mjestu Ostrožac, općina Cazin, lišili života tadašnjeg generala-bojnika HVO, Vladu Šantića.

Osobe lišene slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama FUP-a, te će biti u zakonskom roku predata na daljnju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu USK-a, saopćeno je iz FUP-a.

Uhapšen Hamdija Abdić Tigar