Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stanje na putevima

Zbog poplava i dalje obustavljen saobraćaj na MP Bihać-Srbljani

Foto: Fena
Ilustracija

Na magistralnom putu Bosanska Dubica-Bosanska Kostajnica (na izlazu iz Bosanske Kostajnice i u mjestu Špilja) saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila

Zbog izlijevanja vode na kolovoz i dalje je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Bihać-Srbljani (u Kostelima). Na magistralnom putu Bihać-Kamenica sada mogu saobraćati putnička vozila, dok je za teretna vozila saobraćaj i dalje obustavljen.

Na magistralnom putu Bosanska Dubica-Bosanska Kostajnica (na izlazu iz Bosanske Kostajnice i u mjestu Špilja) saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila.

I na ostalim putevima u zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni, te ponegdje u centralnim krajevima, saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona i klizišta. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići).

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.