BiH

Dva voza zaustavljena

Zbog poplava u BiH otežan i željeznički saobraćaj

14/05/2019

Dva voza su bila privremeno zaustavljena u blizini Nemile i Zavidovića, jer je kolosijek poplavljen

Obilne padavine u Bosni i Hercegovini osim drumskog izazvale su probleme i u željezničkom saobraćaju. Kako je potvrđeno Patriji u Željeznicama FBiH, dva voza su bila privremeno zaustavljena u blizini Nemile i Zavidovića, jer je kolosijek poplavljen.

Voz koji je trebao krenuti iz Banja Luke saobraćao je kraće od Doboja prema Sarajevu, ali sada je i on bio zaustavljen, jer je voda prekrila tračnice.

Zbog odrona i aktiviranih klizista obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima M-4 Banja Luka – Prijedor u mjestu Ramići, M-4 Banja Luka – Čelinac u mjestu Marjanovac, kao i na regionalnom putu R-473 Teslić – Tedin Han u mjestu Kamenica.

Zbog veće količine vode na kolovozu obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-15 Prijedor – Sanski Most u mjestu Žeger, kao i na regionalnim putevima: Banovići – Zavidovići (u mjestu Breštica), Cazin – Gata (u mjestu Tržačka Raštela), i Cazin – Stijena – Ljusina.

Zbog vode na kolovozu otežano je saobraćanje na magistralnim putevima: M-16.1 Banja Luka – Prnjavor na ulazu u Prnjavor, M-15 Prijedor – Sanski Most u mjestu Čarakovo i M-5 Jajce – Mrkonjić Grad u mjestu Jezero.

Obilne kišne padavine usporavaju i otežavaju saobraćanje i na ostalim dionicama u BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.