BiH

bihamk

Zbog radova na održavanju tunela Karaula, do 15 sati se saobraća starom cestom

22/12/2020

Vozačima se skreće pažnja na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle na širem području Sarajeva, Bugojna, Travnika, Tuzle i Gračanice

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Karaula na magistralnom putu Olovo-Kladanj, danas do 15 sati saobraća se starom cestom – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vozačima se skreće pažnja na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle na širem području Sarajeva, Bugojna, Travnika, Tuzle i Gračanice. Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, vozači trebaju voziti maksimalno oprezno i obavezno držati odstojanje između vozila.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Danas će, u vremenu od 12 do 13 sati, zbog neophodnih radova, tunel Crnaja (Konjic-Jablanica) ostati bez napajanja električnom energijom, pa vozače molimo da voze opreznije.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever zatvorena je u oba smjera.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.