Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bihamk

Zbog radova na održavanju tunela Karaula, do 15 sati se saobraća starom cestom

Vozačima se skreće pažnja na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle na širem području Sarajeva, Bugojna, Travnika, Tuzle i Gračanice

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Karaula na magistralnom putu Olovo-Kladanj, danas do 15 sati saobraća se starom cestom – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vozačima se skreće pažnja na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle na širem području Sarajeva, Bugojna, Travnika, Tuzle i Gračanice. Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, vozači trebaju voziti maksimalno oprezno i obavezno držati odstojanje između vozila.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Danas će, u vremenu od 12 do 13 sati, zbog neophodnih radova, tunel Crnaja (Konjic-Jablanica) ostati bez napajanja električnom energijom, pa vozače molimo da voze opreznije.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever zatvorena je u oba smjera.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a.