BiH

UIO

Zbog rekonstrukcije GP Vardište, 4. i 5.novembra usporen saobraćaj

01/11/2019

Trenutno se radi na demontaži postojećih kontejnera i prijevozu na novu lokaciju gdje će se oformiti privremeni granični prijelaz do rekonstrukcije glavnog graničnog prijelaza.

Zbog rekonstrukcije graničnog prijelaza Vardište između Bosne i Hercegovine i Srbije, 4. i 5. novembra, bit će usporen i povremeno potpuno obustavljen saobraćaj.

Odvijanje saobraćaja vršit će se naizmjenično pomoćnom saobraćajnom trakom, najavljeno je iz Uprave za indirektno oprezivanje BiH.

Ukupna investicijska vrijednost rekonstrukcije graničnog prijelaza Vardište iznosi 800.000 KM, izvođač radova na rekonstrukciji je preduzeće „Promark“ d.o.o. Mostar, dok će nadzor vršiti „Mega-projekat“ d.o.o. Bratunac.

-Trenutno se radi na demontaži postojećih kontejnera i prijevozu na novu lokaciju gdje će se oformiti privremeni granični prijelaz do rekonstrukcije glavnog graničnog prijelaza.

Sama rekonstrukcija graničnog prijelaza odnosi se na skidanje asfalta, montažu metalnih stubova nadstrešnice, montažu kanalizacionih cijevi i slabe struje, te sve ostale neophodne radove kako bi se uslovi na graničnom prijelazu Vardište doveli do zadovoljavajućih satandarda – precizirali su iz UIO.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.