BiH

BIHAMK

Zbog saobraćajne nesreće obustavljen saobraćaj na putu Tarčin – Konjic

26/12/2020

Kolovoz je zasniježen i na putnim pravcima: Semizovac-Kladanj, Trnovo-Foča, Han Pijesak-Vlasenica, Teslić-Banja Luka, Bugojno-Kupres-Livno, Glamoč-Mrkonjić Grad i Posušje-Jablanica

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Tarčin – Konjic (Gornja Bradina). U toku je policijski uviđaj.

Kako je potvrđeno iz MUP-a HNK,  jedna osoba lakše je povrijeđena.

Zbog saobraćajne nezgode usporeno se saobraća i na magistralnom putu u mjestu Stara Nemila.

Zbog ugaženog snijega na kolovozu sporije se saobraća na dionicama u višim predjelima, posebno na putnom pravcu Mokro-Rogatica (preko Romanije), gdje je za teretna vozila s prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca.

Kolovoz je zasniježen i na putnim pravcima: Semizovac-Kladanj, Trnovo-Foča, Han Pijesak-Vlasenica, Teslić-Banja Luka, Bugojno-Kupres-Livno, Glamoč-Mrkonjić Grad i Posušje-Jablanica.

Na putevima u nižim predjelima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Moguća je poledica i učestali su i odroni zemlje ili kamenja.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Nević Polje-Kaonik, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever zatvorena je u oba smjera.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.