Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Centrotrans

Zbog snijega minibusi na padinskim dijelovima ne mogu doći do krajnjih odredišta

snijeg sarajevo fena

Govoreći od međugradskim linijama, Helja Begić ističe da je i tu saobraćanje otežano

Zbog uslova na putu i neočišćenih određenih dionica na padinskim dijelovima u Kantonu Sarajevo minibuske linije, poput Latinska ćuprija – Komatin, Latinska ćuprija – Jarčedoli, ne dolaze do svojih krajnjih odredišta. Dakle, uslovi su takvi da naši minibusi na padinskim dijelovima ne mogu doći do svojih krajnjih odredišta – izjavila je za Fenu glasnogovornica Centrotransa Irma Helja Begić.

Prema njenim riječima, što se tiče autobuskih linija u javnom gradskom prevozu u Kantonu Sarajevo, one su sve jutros krenule na vrijeme, ali na pojedinim linijama ima kašnjenja od minutu-dvije zbog nedovoljno očišćenih puteva i dionica.

– Molimo naše korisnike usluga da imaju malo razumijevanja ukoliko određena linija kasni minutu – dvije – kazala je Helja Begić.

Govoreći od međugradskim linijama, Helja Begić ističe da je i tu saobraćanje otežano.

– Saobraćanje je otežano i na ovim dijelovima u Bosni i Hercegovini, jer ceste nisu dovoljno očišćene, naročito na planinskim prevojima Komar, Rogoj, Makljen, Karaula, Oštrelj, Lanište i Koprivnica. Svi autobusi Centrotransa su jutros krenuli uredno i saobraćaju u skladu sa stanjem na putevima u BiH – kazala je Helja Begić.