BIHAMK

Zbog snijega na još jednom putnom pravcu u BiH obustavljen saobraćaj

2

Na regionalnom putu R-418 Prozor-Mokronoge (Tomislavgrad) zbog loših uvjeta za vožnju obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila

Na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica saobraćaju sve kategorije vozila, a na pojedim lokacijama i dalje se obavlja čišćenje kolovoza pa je moguće sporije saobraćanje. Na regionalnom putu R-418 Prozor-Mokronoge (Tomislavgrad) zbog loših uvjeta za vožnju obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila, javlja Anadolu Agency (AA).

Ugaženog snijega na kolovozu ima na pojedinim dionicama u višim predjelima, a izdvajaju se dionice Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Šuica-Kupres, gdje je obavezna upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Usljed porasta temperature povećana je opasnost od odrona i sniježnih lavina, pa su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) savjetovali maksimalno opreznu vožnju uz apel vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.