Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banja Luka

Zbog sve većeg broja zaraženih: U UKC-u od sutra zabranjene posjete

Univerzitetsko klinicki centar RS, Banjaluka
04.10.2021., Univerzitetsko klinicki centar RS, Banjaluka (BiH) – Vlado Djajic, direktor UKC RS, odrzao je pres konferenciju za medije sa dr Andrea Kdolsky, bivsom ministricom zdravlja Austrije. Djajic je optuzio Draska Stanivukovica na pres konferenciji za izdaju, kao i da gradonacelnik Banjaluke pravi probleme u funkcionisanju zdravstvenog sistema. Djajic je Stanovukovica nazvao politickim adolescentom, kao i da su „pravi bolesnici van bolnice“. On je rekao da su u UKC RS trenutno prisutni i Policija RS koja pretrazuje dokumente u Aferi „Kisik“, kao i gradske inpekcije koje su tu dosle po nalogu gradonacelnika Banjaluke. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Hospitalizirani pacijenti treba da nose zaštitnu masku pri izlasku iz bolesničke sobe, te je potrebno smanjiti kontakte i kretanje van bolesničke sobe

Posjete pacijentima u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske zabranjene su od 25. jula 2022. godine do daljnjeg zbog pogoršanja epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom, objavljeno je na Facebook stranici UKC RS.

Hospitalizirani pacijenti treba da nose zaštitnu masku pri izlasku iz bolesničke sobe, te je potrebno smanjiti kontakte i kretanje van bolesničke sobe, navodi se u objavi.

Prema posljednjim podacima, u RS je bilo potvrđeno 175 оsоbа zaraženih koronavirusom, dok je 89 hospitalizovanih od čega je 45 u UKC RS. U Federaciji je bilo potvrđeno 248 slučajeva, a u Brčko distriktu 45 pozitivnih osoba.