BiH

Odjeci u javnosti

Zbog Vučićevih vakcina gore društvene mreže: Politička elita BiH nastavlja zabijati autogolove!

02/03/2021

Na društvenim mrežama niz javnih ličnosti komentiralo je današnji događaj kao svojevrni poraz odnosno inferiornost bh. vlasti

Posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Sarajevu odnosno njegovo dostavljanje 5.000 vakcina BiH u momentu kada vlast naše države demonstrira potpuni fijasko kod nabavke vakcina, očekivano je izazvala brojne reakcije u javnosti.

Piše: A. DUČIĆ

Na društvenim mrežama niz javnih ličnosti komentiralo je današnji događaj kao svojevrni poraz odnosno inferiornost bh. vlasti.

Tako je Mehmed Agović napisao” Vučićev humanitarni airdrop performans s 5000 vakcina FBiH je uspio”.

-Članovi Predsjedništva BiH su na Sarajevskom aerodromu izrazili zahvalnost Vučiću na solidarnosti, potvrdili njegovu lidersku superiornost i snalažljivost u Covid krizi i pokazali svoju inferiornost i ovisnost o drugima – naveo je Agović.

Aner Žuljević je današnju posjetu Vučića Sarajevo vidio ovako:

-Vučićeve vakcine najbolji dokaz atrofije našeg sistema. Skuplje gorivo za avion od vakcina.

Također na Twitteru je ovaj susret na Aerodromu opisan i na satiričan način uz pjesmu u kojoj stari patak okuplja pačiće.

Aleksandar Trifunović napisao je da „nesposobna politička elita nastavlja da zabija autogolove u mrežu ovdašnje svjetine koja ih ćutke i u miru podržava”.

-Nakon što su skršili narodne pare u neispravne respiratore, sada pokazuju potpunu nesposobnost ne da nabave vakcine, nego da uspostave bilo kakav dijalog sa nabavljačima vakcina – ističe Trifunović.

-Vučić: “Došao sam da poručim da su ovo vakcine za FBiH, a pošto vidim da imaju neke primjedbe, koje god vakcine hoćete tražite mi ćemo vam je dostaviti za 10 dana” Pa, je li vas imalo stid? – napisala je Lejla Zvizdić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.