BiH

"Povelja rektora"

Zenički univerzitet promovirao doktore nauka i uručio nagrade

26/10/2021

Hašić je nagrađen za postignuti uspjeh na prvom ciklusu studija i prosjek ocjena je 9,98

Univerzitet u Zenici (UNZE) promovirao je danas u amfiteatru Metalurško-tehnološkog fakulteta četiri nova doktora nauka, a na svečanosti su uručene i nagrade “Povelja rektora” najboljim studentima I, II i III ciklusa studija na tom univerzitetu.

Novi su doktori nauka Lejla Hadžimahmutović, Denis Lauc, Tomislav Novačić i Matea Čizmić, koji su svi u proteklih godinu dana doktorirali na Pravnom fakultetu UNZE-a. Dobitnici priznanja “Povelja rektora”, koje je uručio rektor prof. dr. Jusuf Duraković, ove su godine Eldin Hašić, Lejla Zilić- Ćurić i Lejla Hadžiahmtović, svi studenti Pravnog fakulteta.

Hašić je nagrađen za postignuti uspjeh na prvom ciklusu studija i prosjek ocjena je 9,98; Zilić-Ćurić je drugi ciklus studija na Pravnom fakultetu UNZE-a okončala s prosječnom ocjenom 10, a s prosječnom ocjenom 10 studij na trećem ciklusu studija okončala je i Hadžiahmetović.

Tradicionalna, zajednička promocija završenika I i II ciklusa studija, ove se godine nije održala u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici, jer to nije dozvoljavala nepovoljna epidemiološka situacija izazvana pandemijom koronavirusa.

Osam fakulteta tog univerziteta, umjesto zajedničke, protekle su sedmice promovirali ukupno 469 diplomanata i 44 magistra struke na matičnim fakultetima, a ove su godine prvi put promovirani i diplomanti Odsjeka za softversko inženjerstvo sa Politehničkog fakulteta.

Za najuspješnije studente prvog i drugog ciklusa, nagrade “Povelja dekana” dodjeljivane su na promocijama matičnih fakulteta.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.