Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zimski bazar za pomoć šestogodišnjoj Nejli održan u Sarajevu

bazar1

U Sarajevo City Center (SCC) danas je održan humanitarni bazar za Nejlu Alibašić, djevojčicu oboljelu od kancera Neuroblastoma, te je potrebno da se hitno izmjesti za liječenje u inostranstvo, prenosi bh. informativni servis INS.

Pod kur'anskim motom „Ko spasi jedan život, spasio je čitav svijet“, nekolicina germanistica, kolegica i prijeteljica Nejline mame Ene odlučile su da pokažu da „zajedno možemo mnogo više od pukog lika ili sharea“.

Bazar traje večeras do 22 sata.

„Možemo mi, a pokazalo se da smo bile u pravu. Tužne smo što je naša mala Nejla u potrazi za vilama i vilenjacima, ali se nadamo da će ova bajka imati svoj sretan kraj i da će naša Nejla ozdraviti. Hvala vama, dobrim ljudima, što ste se odazvali na naš upit da se priključite našem Zimskom bazaru“, naveli su organizatorice.

Posjetioci su mogli kupiti kolače iz domaće kuhinje, rabljenu robu i igračke, knjige i slikovnice, nakit i vauchere za kozmetičke i frizerske salone… Pored prodajnih artikala, tu su bile i usluge šminkanja, zabava za mališane uz skromnu donaciju za učešće, mladi umjetnici, glumci koji su uljepšali prodaju artikala na Zimskom bazaru, a sav prikupljeni novac bit će uplaćen za liječenje majle Nejle.

Humanitarnoj akciji odazvali su se privredni subjekti, ali i brojni građani koji su iskazali spremnost da pomognu Nejlinom ozdravljenju. Kako prenose mediji, odziv građana je veliki, a organizatori zadovoljni.

Svi ljudi dobre volje mogu pomoći šestogodišnjakinji iz Sarajeva uplatom novčanih sredstava na račun 1413061311484002, Bosnia Bank International, na ime Mirnes Alibašić. Račun za devizne uplate je BA 391413061320633527.

Bazar u organizaciji Pomozi.ba

Istvoremno, organizacija Pomozi.ba je u ulici dr. Fetaha Bećirbegovića na Čengić Vili organizirala još jedan bazar.

Na bazaru su se mogle pronaći zanimljive stvari, a u isto vrijeme dati doprinos za liječenje male Nejle, navedeno je iz te organizacije.

S aktivistima Pomozi.ba su bili i roditelji – volonter Osnovne škole „Džemaludin Čaušević“ koji su pripremili divne poslastice za posjetitelje bazara, te „Moje klepe“ tim.

Cjelokupni prihod bazara namijenjen je, također, za liječenje male Nejle Alibašić.