Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Žive u ruševnoj kući od 200 KM penzije, a komšije im prijete

banja luka povratnici

Puna sreće, nade i optimizma, hrvatska povratnička obitelj Matijević vratila se, nakon godina izbjeglištva u Hrvatskoj, u svoj rodni kraj u Republici Srpskoj.

Nažalost, sva njihova sreća tu je prestala. Derutna kuća u Priječanima kod Banje Luke u kojoj borave baka, dva sina i unuka neuvjetna je za stanovanje, izgrađena je prije pedesetak godina i postoji opasnost od urušavanja.

Žive od bakine mirovine Žive od bakine penzije od 200 konvertibilnih maraka od koje ne mogu podmiriti niti osnovne troškove te povremenih dnevnica koje sinovi zarade kada se za to ukaže prilika.

Uz sve životne teškoće s kojima se nose, problemi tu ne prestaju, jer im susjedi iz njima nepoznatih razloga dodatno otežavaju život verbalnim prijetnjama.

– Postoje institucije koje u ovakvim prilikama trebaju reagirati, a na nama je da takve i slične slučajeve iznesemo u javnost, jer ih ne opravdavamo, bez obzira o kome se radi. Bilo koji oblik nasilja nije prihvatljiv i treba ga na zakonit način spriječiti – rekao je dopredsjednik RS Josip Jerković, koji je ovih dana posjetio nesretnu obitelj.