BiH

PDP

Zna se ko je isključivi krivac jer gorivo u BiH nije jeftinije pola marke i zašto to rade

30/06/2022
FOTO: Ilustracija

"Umjesto da svakom čovjeku olakšaju život i umanje udar inflacije, oni svjesno žele da sa leđa naroda prikupe nekoliko stotina miliona maraka budžetskih prihoda više, a onda da Milorad Dodik izigrava djeda mraza i dijeli narodu mali dio tog novca u vidu predizbornog mita. To je sva suština i jedina istina – kažu u PDP-u

SNSD i njegova četiri delegata u Domu naroda PSBiH, te SNSD, SP i US i njihovi poslanici u Predstavničkom domu, jedini su i isključivi krivci zašto narod u Republici Srpskoj plaća gorivo 50 feninga skuplje, tvrde u PDP-u.

Takođe, kažu da su oni jedini i isključivi krivci zašto narod u Republici Srpskoj plaća skuplje osnovne životne namirnice, opremu za bebe i lijekove.

– SNSD i njegove prikolice, zajedno sa svojim prijateljima iz HDZ i SDA, su jedini i isključivi krivci zašto su BiH i RS jedino mjesto u regionu gdje vlast nije uvela nijednu mjeru kojom bi se konkretno ograničile i smanjile cijene, a inflacija barem malo obuzdala – saopšteno je iz PDP-a.

Kako kažu, u nekoliko navrata su u Parlamentarnoj skupštini BiH srušili prijedlog za ukidanje akciza i u beskrajnu proceduru odvukli izmjene zakona o PDV.

– Oni isključivo. PDP je podržao svaki od ovih prijedloga, a neke je i predložio. Treba biti potpuno jasan. SNSD se raduje inflaciji, jer veće cijene znače i veći prihod od PDV, odnosno više novca u budžetima koje oni kontrolišu. Umjesto da svakom čovjeku olakšaju život i umanje udar inflacije, oni svjesno žele da sa leđa naroda prikupe nekoliko stotina miliona maraka budžetskih prihoda više, a onda da Milorad Dodik izigrava djeda mraza i dijeli narodu mali dio tog novca u vidu predizbornog mita. To je sva suština i jedina istina – kažu u PDP-u.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.