Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Zoran Đerić novi direktor Službe za strance BiH?

20/10/2015

Zoran Đerić, aktuelni savjetnik člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i dugogodišnji visoki funkcioner PDP-a najozbiljniji je kandidat Saveza za promjene za direktora Službe za strance BiH.

Đerić, osim bogatog političkog iskustva, iza sebe ima iskustvo stečeno radom u policijskim agencijama. Jedan mandat bio je i ministar unutrašnjih poslova RS.

Predsjedništvo PDP-a pružilo je podršku Đeriću. Sa SDS-om i NDP-om je već dogovoreno da ova iznimno važna pozicija u sigurnosnom sektoru pripadne kadru Ivanićeve stranke.

Javni konkurs za poziciju direktora Službe za strance zatvoren je. Konkurisalo je pet kandidata, a shodno dogovoru unutar Saveza za promjene za direktora će biti izabran Zoran Đerić.

U toku je formiranje Komisije za izbor direktora, nakon čega će se pristupiti intervjuima sa kandidatima, te odabiru najboljeg.

Đerić će se, kako saznaje Patria, odreći svih stranačkih funkcija u PDP-u, jer se na ovoj poziciji ne može nalaziti stranački funkcioner.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.