predsjednik hrvatske

Zoran Milanović: Prste dalje od Bosne i Hercegovine

milanovic zakletva

Milanović kaže da se nada da neslužbeni diplomatski dokument nije došao iz Ljubljane jer “objektivno ja njih dosta respektiram i mislim da nisu baš tak zalupani”, kaže hrvatski predsjednik

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u subotu da je navodni dokument o mijenjanju granica na Balkanu “veliko sra…”, nadajući se da nije došao iz Slovenije, javlja Hina.

“Kad je u pitanju mirni razlaz u BiH, to je toliko neozbiljna i opasna tema da je ne treba stavljati čak ni na non paper pa tko god to napravio”, rekao je novinarima hrvatski predsjednik.

“Bilo kakvo miroljubivo razilaženje, Hrvatska do Drine, Beograd do Une – to ne dolazi u obzir. I u tom smislu taj papir je big shit (veliko sra…)”, rekao je Milanović.

Milanović kaže da se nada da neslužbeni diplomatski dokument nije došao iz Ljubljane jer “objektivno ja njih dosta respektiram i mislim da nisu baš tak zalupani”, kaže hrvatski predsjednik.

“Je li ovo dolazi od njega (Janše) ili ne, to nemam pojma, ali bih rekao onome ko je autor toga da prste dalje od Bosne i Hercegovine”, istaknuo je Milanović.

Za Janšu kaže da “zna biti vrlo enfant terrible i nešto drugo uz to”. “Taj Janša je ustvari prema Hrvatskoj bio, neću reći blagonaklon, ali vidjelo se da iza njega stoji neka podrška koja je kontinuirana u slovenskoj politici i upravo zato me katkad znao iznenaditi nekim svojim konstruktivnim stavovima bez obzira što zna pričati dosta toga”, rekao je Milanović.

Odbacio je mogućnost razlaza BiH i zatražio da se Hrvatima vrate temeljna ustavna prava iz Daytona.

“Što se mene tiče nema govora o razlazu BiH, ono što ima govora je davanje temeljnih ustavnih prava iz Daytona koja hrvatskom narodu pripadaju, a koja su im uskraćena čak i ukradena”, poručio je Milanović.

Istaknuo je da je “činjenica da od razlaza BiH nema ništa” i dodao da se to neće dopasti predsjedatelju Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, ali vjeruje da je i on toga svjestan.