Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tema mladi i još ponešto umotano u celofan

Zovko u Briselu organizovala okrugli stol u vezi “slučaja BiH” i “modernih federalnih rješenja”

EP-080839A_WESTERN_BALKANS

Održan okrugli stol na temu “Proširenje EU-a na Zapadni Balkan, mladi, te utjecaj rezolucije Europskog parlamenta- slučaj Bosna i Hercegovina”

U organizaciji Ureda zastupnice u Europskom parlamentu, Željane Zovko sinoć je u Bruxellesu održan okrugli stol na temu “Proširenje EU-a na Zapadni Balkan, mladi, te utjecaj rezolucije Europskog parlamenta – slučaj Bosna i Hercegovina”.

Sudionici okruglog stola bili su studentica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Magdalena Vučina, mladi iz Bosne i Hercegovine, stalni izvjestitelj Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Cristian Dan Preda te predstavnici nevladinih organizacija.

Tokom interaktivnog sastanka sudionici su još jednom potvrdili svoju nedvosmislenu podršku europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine te naglasak stavili na pozitivan utjecaj rezolucija Europskog parlamenta u kontekstu položaja mladih u Bosni i Hercegovini.

Zovko ni ovaj put nije propustila priliku da ukaže na, kako je saopćeno, “ključne probleme u funkcioniranju Bosne i Hercegovine te poruke koje treba slijediti kako bi postala zemlja mira i stabilnosti”. A to bi se, prema mišljenju zastupnice Zovko i onih za čije interese bjesomučno lobira, moglo desiti “u okviru modernih europskih federalnih rješenja”.