Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zukić i Pentz o sudarnji SDA i CDU-a

BiH

sda cdu

Generalni sekretar SDA Amir Zukić razgovarao je danas u sjedištu Stranke sa Manfred-om Pentz-om i brojnom delegacijom Kršćansko-demokratske unije (CDU) o suradnji dviju stranaka, ali i o otvorenim pitanjima između dviju zemalja. Manfred Pentz je glavni tajnik CDU Hessen i zastupnik u Parlamentu Savezne pokrajine Hessen.

Zukić je delegaciju upoznao sa organizacijom Stranke, te razgovarao o suradnji dviju stranaka i mogućnostima za njeno unapređenje, ali i o aktuelnim političkim dešavanjima u BiH.

Riječi je bilo i o Britansko-njemačkoj inicijativi, zapravo o još jednoj pruženoj šansi našoj zemlji, smatra Zukić i dodaje „Mi imamo obavezu i svjesni smo sa moramo pronaći politički dogovor i iskoristiti pomoć koju nam pružaju prijatelji iz Njemačke. Najbolji način jeste da to uradimo uz blisku saradnju članica EPP-a. Mi u BiH moramo zajednički djelovati u cilju bržeg provođenja obaveza institucija BiH kako bi BiH ostvarila napredak ka punopravnom članstvu Evropskoj uniji i NATO, te moramo krenuti u ekonomske reforme koje su našoj zemlji neophodne.

Pentz je iskazao zadovoljstvo uspješne saradnje CDU i SDA i asocijacija, te izrazio uvjerenje da će takva saradnja svakim danom jačati.

Pored Pentz-a u sastavu delegacija Dr. Ralf-Norbert Barlet i Betina Wiesmann članovi Parlamenta Savezne pokrajine Hessen, Ane Jahn, šefica kabineta glavnog tajnika CDU i Franjo Akmadža, sekretar HDZ-a za srednju Njemačku.