Zvizdić i Crnadak u ponedjeljak u Beogradu sa Vučićem i Dačićem

BiH

docek vucic sarajevo (2)

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, boravit će u ponedjeljak, u službenoj posjeti Srbiji, javlja Anadolu Agency (AA).

Njihov domaćin će biti predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić.
Istovremeno, Crnadak će se tokom posjete sastati i sa prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem.

Ministar za vanjske poslove BiH Igor Crnadak nedavno je u intervjuu za AA najavio skoro održavanje zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije, ali i Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske.

“Intenzivno se pripremaju obje sjednice i prva sjednica ovog Vijeća ministara BiH sa Vladom Hrvatske i druga sjednica Vijeća ministara BiH zajednička s Vladom Srbije. Vrlo intenzivno se priprema po resorima i ja očekujem da se i jedna i druga sjednica desi u prvom dijelu 2017. godine. Očekujem da budu zaista ne samo protokolarne nego suštinske. Ne mogu govoriti unaprijed – riješit ćemo ovo ili riješit ćemo ono, ali znam da je naše opredjeljenje, a isto tako i kolega iz vlada Srbije i Hrvatske, da radimo na suštinskim stvarima kao što su određena granična pitanja, infrastrukturni projekti, saradnja u oblasti evropskih integracija, čitav niz drugih stvari koje će direktno utjecati na živote ljudi, tako da sam ja uvjeren da će to biti dobre sjednice koje će donijeti dosta korisnih stvari”, naveo je Crnadak.