Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Zvizdić i Danielsson o evropskom putu BiH

zvizdic danielsson (1)

Izrazio je zahvalnost na gostoprimstvu tokom održavanja godišnjeg sastanka guvernera EBRD-a u Sarajevu

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se danas u Sarajevu s generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Christianom Danielssonom i zahvalio se na podršci BiH na evropskom putu.

Zvizdić je istaknuo da je BiH prešla veliki i težak put i da je ostvaren značajan i vidljiv progres na putu integracija u Evropsku uniju.

Danielsson je čestitao predsjedavajućem Zvizdiću na svemu što je do sada urađeno na evropskom putu, te naglasio da je BiH napravila iskorak u reformskim procesima i pohvalio napore koje je Vijeće ministara BiH uložilo u tim procesima.

Izrazio je zahvalnost na gostoprimstvu tokom održavanja godišnjeg sastanka guvernera EBRD-a u Sarajevu, te naglasio da je to prilika da Evropa predstavi novo, pozitivno poglavlje sa Bosnom i Hercegovinom.

Zvizdić i Danielsson razgovarali su i o jačanju regionalnog ekonomskog prostora na Zapadnom Balkanu kao i o cjelokupnoj saradnji u regionu.

Današnjem sastanku su prisustvovali i direktor Direkcije za Evropske integracije BiH Edin Dilberović i zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Khaldoun Sinno, saopćeno je iz Službe za informiranje­ Vijeća ministara BiH.