Zvizdić i Đukanović: Dobra saradnja preduvjet za ekonomski prosperitet

zvizdic djukanovic334

Dobra regionalna povezanost država i saradnja u svim segmentima preduvjet je za sigurnost, stabilnost, ekonomski prosperitet i ubrzane euroatlantske integracije zemalja regije, kazao je danas predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić nakon susreta s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem u Blagaju.

Predsjedavajući Zvizdić je izrazio zadovoljstvo što je domaćin današnjeg susreta, istaknuvši da ovakvih susreta treba biti što više jer su upravo oni generator pozitivnih integracijskih procesa u regiji.

Naglasio je punu opredijeljenost Bosne i Hercegovine za učešće u regionalnim inicijativama i svim aktivnostima koji vode ka unapređenju regionalne saradnje.

Predsjedavajući Zvizdić čestitao je Đukanoviću na prijemu Crne Gore u NATO savez, te je podvukao da je to značajan iskorak u dugoročnom stabiliziranju regije.

Nakon susreta predsjedavajući Zvizdić i predsjednik Đukanović posjetili su umjetničku koloniju u Počitelju.

U večernji satima predsjedavajući Zvizdić i predsjednik Đukanović prisustvovat će obilježavanju 12. godišnjice obnove Starog mosta “Mostar ne zaboravlja prijatelje”, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.