Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubistvo kod Posušja: Ušao u kafić i hladnokrvno ubio mladića

policija sarajevo

Žitelji Posušja i zapadne Hercegovine šokirani su viješću o zločinu koji se noćas dogodio u mjestu Osoje u posuškoj općini, gdje je u lokalnom kafiću ubijen 26-godišnji Mate Begić iz mjesta Gradac.

Zločin se dogodio u mjesnom kafiću, u ranim jutarnjim satima, u kojem je, u tom trenutku, bila tek nekolicina gostiju. U lokal je ušao 56-godišnji G. Tomić iz Sutine, krenuo prema stolu za kojim je sjedio Begić, izvadio pištolj i, na zaprepaštenje prisutnih, pucao u nesretnog Begića, a potom izašao iz kafića, saznaje Hrvatski Medijski Servis.

Nedugo nakon što je o događaju javljeno policiji, Tomić je došao u posušku policijsku stanicu rekavši da je on ubio Begića, nakon čega su mu stavljene lisice na ruke.

Na službenoj stranici MUP-a Livanjskog kantona objavljeno je da je Policijska uprava Posušje noćas oko 04:20 sati zaprimila prijavu da je u jednom ugostiteljskom objektu u mjestu Osoje, općina Posušje, iz vatrenog oružja ubijena muška osoba.

Riječ je o M.B. (26) iz mjesta Gradac, općina Posušje. U 04:35 sati u PU Posušje pristupio je G.T. (56) iz mjesta Sutina, općina Posušje, te je prijavio da je on izvršio navedeno kazneno djelo, nakon čega je lišen slobode.

Uviđaj su izvršili dežurni kantonalni tužitelj i policijski službenici PU Posušje.

U tijeku je kriminalistička obrada nad G.T., a poduzimaju se i druge mjere i radnje u cilju dokumentiranja izvršenog kaznenog djela.

Policija nije navela što je motiv ubistva, no prema riječima dobroupućenih navodno se radi o neizmirenom “novčanom dugu”.