Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdić i Novalić uputili bajramske čestitke

fadil novalic

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić uputio je, uime Vlade FBiH i u svoje lično, pripadnicima islamske vjeroispovijesti čestitku povodom Kurban-bajrma, u kojoj

“Najiskrenije vam čestitam ovaj veliki vjerski praznik. Neka bajramsko slavlje unese radost u vaša srca i domove i pruži priliku da još jednom osnažite svoju nadu, želju i volju da zajednički gradimo ljepšu budućnost.

Želim da Kurban-bajram provedete u dobrom zdravlju, te da, u skladu s vjekovnom tradicijom, njegovu radost podijelite s članovima svojih porodica, prijateljima i komšijama”, kaže se u čestitki federalnog premijera Fadila Novalića.

Denis-Zvizdic premijer

Povodom predstojećeg Kurban-bajrama reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u BiH i dijaspori čestitku se uputio i predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić.

„Vama, i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori od srca čestitam Kurban-bajram, u ime Vijeća ministara BiH i u svoje lično ime. Bajram šerif mubarek olsun“, stoji u čestitki predsjedavajućeg Zvizdića.