Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stolački SDP podnio krivičnu prijavu protiv načelnika Boškovića

stjepan_boskovic

Stolački Općinski odbor SDP-a BiH podnio je danas Tužilaštvu Federacije BiH i Federalnoj upravi policije krivične prijave protiv načelnika Općine Stolac Stjepana Boškovića i drugih nepoznatih lica zbog narušavanja izgleda nacionalnog spomenika BiH asfaltiranjem prilaznog puta do tvrđave u Starom gradu u Stocu, saopćeno je iz tog odbora.

Na protokol Vlade Federacije BiH, kao i na protokol Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH predata je, kako je navedeno, informacija/poziv za hitnim djelovanjem nakon protivustavnog čina narušavanja izgleda nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine asfaltiranjem prilaznog puta do tvrđave u Starom gradu u Stocu.

“Ovim OO SDP BiH Stolac nastavlja borbu za opći interes i spomeničku baštinu Bosne i Hercegovine. Jasno dajemo do znanja rušiteljima Stoca da SDP BiH Stolac neće odustati od dugogodišnjih kontinuiranih aktivnosti suprostavljanja bahatom fašističkom djelovanju stolačkih vlastodržaca”, stoji u saopćenju.

Iz stolačkog Općinskog odbora SDP-a navode kako je vrlo indikativno da se prilazni put do tvrđave u Starom gradu u Stocu asfaltira četiri dana prije najavljene svečane akademije HDZ BiH Stolac pod sloganom „25 godina zajedno“.

“Možda asfaltiranje prilaznog puta do tvrđave u Starom gradu u Stocu nema nikakve veze sa svečanom akademijom HDZ BiH Stolac pod sloganom ‘25 godina zajedno’, nego je to samo nastavak djelovanja u ovih 25 godina kako bi se Stolac učinio ‘boljim i ljepšim’ za njegove stanovnike”, stoji, između ostalog, u saopćenju.