BiH

Zvizdić: Prioritet zadržavanje radnika u Agrokorovim kompanijama

23/06/2017

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić kazao je danas nakon sastanka s povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za “Agrokor” Antom Ramljakom da je fokus sastanka bio o pitanju kvalitetnog nastavka saradnje i poslovanja te da je prioritet zadržavanje što većeg broja kapaciteta i onih koji rade u tim kompanijama.

– I dalje se vrlo ozbiljno tretira pitanje BiH unutar kompleksnog procesa restrukturiranja “Agrokora”, a to nam daje garancije da će se maksimalno zaštititi poslovanje firme te da će se zaštititi radnici – istakao je Zvizdić.

Povjerenik Vlade Hrvatske Ante Ramljak istaknuo je da je prioritet njegovog djelovanja situacija u BiH i stabilizacija situacije na bh. tržištu.

– Nakon što smo uspjeli osigurati finansiranje na nivou “Agrokor” grupe, u sljedećem periodu više vremena će se posvetiti situaciji u BiH. Siguran sam da ćemo naći pozitivno rješenje za sve – naglasio je Ramljak.

Najavio je da će javnost biti obaviještena o razvoju situacije nakon sastanka s dobavljačima, koji bi trebao biti upriličen sljedeće sedmice.

– Situacija nije toliko kritična da bi se pričalo o velikom broju otpuštanja ljudi – kazao je Ramljak te je zamolio za strpljenje da bi se pronašlo najbolje rješenje.

Prema posljednjim podacima kćerke firme “Agrokora” u BiH dobavljačima duguju oko 130 miliona KM, a Ramljak je ranije iznio podatak da u BiH ima 5.100 zaposlenih u “Agrokorovim” kompanijama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.