Zvizdić: U svijet otišla slika BiH u kojoj je moguć suživot i tolerancija

BiH

zvizdic denis

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izrazio je zadovoljstvo jučerašnjom posjetom pape Franje i porukama koje je poslao svim građanima Bosne i Hercegovine.

On je uputio čestitke svima koji su učestvovali u organizaciji dočeka i koji su učinili da istorijska posjeta pape Franje protekne na dostojanstven način.

[pull_quote_right]Uputio bih i čestitku i zahvalnost svim građanima na dostojanstvenom ponašanju tokom posjete velikog prijatelja naše države[/pull_quote_right]

– Posebno bih pohvalio i zahvalio se oružanim, sigurnosnim i policijskim snagama koje su na najbolji način pokazale da su sposobne krajnje profesionalno obaviti i najsloženije poslove – naveo je Zvizdić.

Istaknuo je i izuzetno profesionalan rad protokolarnih službi i medija, “koji su obavili vrlo značajan i odgovoran zadatak, posebno uzimajući u obzir da je u BiH bilo 1.300 akreditovanih novinara iz cijelog svijeta“.

zvizdic papa

– Na ovaj način je otišla lijepa i pozitivna slika prema svijetu i mogućnost da se vidi da je BiH država u kojoj je moguć suživot i tolerancija. Uputio bih i čestitku i zahvalnost svim građanima na dostojanstvenom ponašanju tokom posjete velikog prijatelja naše države – kaže se u čestitki koju je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio građanima i svima koji su učestvovali u organiziranju posjete pape Franje Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz njegovog kabineta.