Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Dan slobode medija"

Zvizdićeva čestitka novinarima: Pokazali ste profesionalizam i neustrašivost

zvizdic mostar (1)

Danas,više nego ikada ranije, cijeni se sloboda izražavanja i objektivnog informiranja građana i samo slobodni mediji mogu garantovati punu demokratiju i predstavljati istinski korektor svih anomalija

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić uputio je čestitku novinarima u Bosni i Hercegovini povodom Svjetskog dana slobode medija.

– U vremenu kada se cijeli svijet bori sa krizom koju je izazvala pandemija koronavirusa, vi ste, zajedno sa ljekarima, policajcima i drugim herojima pokazali profesionalizam, odgovornost i neustrašivost u obavljanju vašeg posla.

Danas,više nego ikada ranije, cijeni se sloboda izražavanja i objektivnog informiranja građana i samo slobodni mediji mogu garantovati punu demokratiju i predstavljati istinski korektor svih anomalija.

Zbog toga vam čestitam “Dan slobode medija”, uz podršku da nastavite raditi na temeljima profesionalizma, i da i dalje doprinosite ispravnom i kvalitetnom informiranju cjelokupne javnosti – navodi se u čestitki zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH.