Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banja luka

Zvršen sastanak vladajuće koalicije, Višković traga za još dva imena

New Project (45)

Dodik je poručio da će u novom sazivu Vlade koja ima 16 ministarstava biti oko 10 novih imena, među kojima su i oni koji nisu u političkim partijama

Na sastanku smo razgovarali o okvirima u kojima Vlada Republike Srpske treba da se formira, izjavio je predsjednik tog entiteta Milorad Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka vladajuće koalicije.

Dodik je naglasio da je bilo riječi i o tome da u Vladi bude značajan broj novih imena.

– Vlada je ta koja treba da obezbijedi kontinuitet u razvoju RS, stabilnosti, sigurnosti radnih mjesta u Srpskoj, isplata plate u javnom i realnom sektoru – rekao je Dodik.

Dodik je poručio da su danas oko svega toga postigli dogovor.

– Nastavljamo konsultacije u naredna dva dana kako bismo što bolje pripremili sjednicu Narodne skupštinu. NSRS će 21. decembra izabrati novu vladu – rekao je Dodik.

Dodik je poručio da će u novom sazivu Vlade koja ima 16 ministarstava biti oko 10 novih imena, među kojima su i oni koji nisu u političkim partijama.

– Želimo da imamo kvalitetan sastav Vlade i zato obavljamo konsultacije, rekao je premijer i mandatar za sastav nove Vlade RS Radovan Višković, na konferenciji za novinare.

– Pred nama su izazovna vremena i moja su očekivanja da u narednom periodu radimo još bolje i da lakše prevaziđemo sve poteškoće, za dobrobit građana RS – kaže Višković.

Višković se zahvalio predsjednicima stranaka za podršku, te dodao kako još uvijek traga za dva kadra, uz želju da dobije što kvalitetniji kadar.

– Izazovno je vrijeme pred Vladom RS i svjesni smo te činjenice. Pokušavamo okupiti Kabinet koji će na adekvatan način odgovoriti na iste – dodaje Višković.