Vijesti

Čović: Vrijeme tolerancije je isteklo

16/05/2015

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović poručio je da Vlade Federacije BiH /FBiH/ više nema ako će se raditi na način kako su zamislili SDA i DF, te da je vrijeme tolerancije isteklo.

“Ako nema dogovora ili se on ne poštuje na jednom nivou, ne može se očekivati drugačije ni na drugom nivou, pa ni u Vijeću ministara BiH”, naveo je Čović.

On je za “Glas Srpske” rekao da Vlada FBiH mora izaći iz krize, jer je situcija apsolutno neprihvatljiva i nepodnošljiva za stanovnike.

Neko očigledno vjeruje da može upravljati Federacijom na način kako se to radilo posljednje četiri godine

“Napravili smo precizan dogovor da ćemo, prije svega, riješiti kadrovska pitanja. To je ključni problem, jer neko očigledno vjeruje da može upravljati Federacijom na način kako su to radili posljednje četiri godine”, dodao je Čović.

On smatra da se kriza u FBiH može odraziti i na funkcionisanje vlasti i koalicije na nivou BiH.

Čović kaže da je izgubljeno mnogo vremena zbog “različitih kalkulacija koalicionih partnera” i da je krajnje vrijeme da “posao bude završen” ili da se ova koalicija raziđe.

“Onima koji misle da će nešto uloviti u mutnom, a prije svega razgraditi institucije u Hercegovini, uništiti agencije i preduzeća koja se dominantno vežu za hrvatski narod, poručujem da neće uspjeti”, ustvrdio je Čović.

Komentari

4 Comments

 1. AV AV

  16/05/2015 at 10:06

  Pa nisu te firme tvoja babovina Covicu. Svakako ce sa tobom zavrsiti ko Soko.

 2. DAVUD

  16/05/2015 at 11:36

  STA PRDIS COVICU MANJINO NEZNAM TI SE NI UKUCI NEPITAS,DA JE IMAO NAROD IZBORA NEBI ZA TEBE NIKO GLASOVAO,OVAJSKORO 300 HILJADA OVAJ DRUGI 250 TRECI 200 HILJADA SACIM TI PRDIS KRETENCINO

 3. dragan

  16/05/2015 at 19:04

  a pet milona tvoja vila odakle a cijelu familiju si uposlio i sire od faamilije a tvoja robija jebo te otac pederu

 4. izo

  17/05/2015 at 11:53

  …ovoga rušitelja Bih, koji drži svoj narod u toru…treba pod hitno*skloniti*….zatvoriti, procesuirati, i oduzeti mu nezakonito stečeno bogatstvo. Toliko Hrvata nema kruha jesti, on samo širi svoju imperiju. Dosta je. Sklanjajte ga…kriminalca, beskrupuloznoga.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.