Otvoren još jedan prelaz

Crna Gora vraća stare mjere za građane BiH, može se ući i sa negativnim serološkim testom

CRNA-GORA (1)

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti Crne Gore saopštilo je danas nakon sjednice kako vraća stare mjere za građane BiH

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti Crne Gore danas je vratilo na snagu stare mjere za ulazak državljana BiH u ovu zemlju.

To znači da će građani naše zemlje i dalje moći ulaziti u Crnu Goru sa negativnim serološkim testovima, a otvoren je i još jedan granični prelaz.

Osim serološkog testa u Crnu Goru može se ući i sa onim skupljim, PCR testom, ako je negativan.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti Crne Gore saopštilo je danas nakon sjednice kako vraća stare mjere sa BiH.

“S obzirom na činjenicu da su do naredbe izdate u petak u državama za koje su važili dotadašnji uslovi započeta putovanja ili je rezervisan smještaj u Crnoj Gori odlučeno je da ulazak u Crnu Goru bude omogućen u skladu sa odlukom nadležnog organa i licima koja posjeduju negativan rezultat ELISA IgM testa ili negativan ECLIA test, izdat od strane registrovane laboratorije i ne stariji od 72 časa u trenutku ulaska lica u Crnu Goru pod uslovom da ta lica nisu u periodu od 15 dana pred ulazak u Crnu Goru boravila u nekoj od država iz kojih je zabranjen ulazak”, saopšteno je.

NKT je odlučilo da ponovo otvori Granični prelaz Metaljka, sa Bosnom i Hercegovinom na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče i za ulazak putnika u Crnu Goru.

“Ulazak putnika u našu zemlju će na ovom graničnom prelazu biti moguć od 07:00 do 19:00, dok izlazak putnika iz Crne Gore ostaje kao i do sada bez ograničenja”, stoji u saopštenju.