Crna hronika

MUP RS

108 prekršaja u vezi sa zabranom kretanja

28/03/2020

Evidentirana su četiri krivična djela protiv zdravlja ljudi

Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji bh. entiteta Republika Srpska kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20.00 do 5.00 časova, u protekla 24 časa sankcionisano je 108 građana u RS-u, javlja Anadolu Agency (AA).

Podsjećamo, od ove zabrane su izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada (obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net i www.mup.vladars.net) i lica kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje (potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

Istovremeno, evidentirana su četiri krivična djela protiv zdravlja ljudi:

– Policijski službenici Policijske stanice Zvornik su u mjestu Karakaj, zatekli D.K. iz Zvornika, kojem je izdato Rješenje o kućnoj izolaciji od JGP Klobuk. Lice je sprovedeno u karantin u Studentskom domu Karakaj. Slijedi Izvještaj OJT.

– Policijski službenici PS Prnjavor su postupili po aktima Odjeljenja za inspekcijske poslove u kojima je navedeno da D.L. iz Prnjavora i B.L. iz Prnjavora, nisu dana 24.03.2020. god. poštovali mjeru izolacije koja im je naložena Rješenjem, jer prilikom kontrole od strane komunalnog policajca, nisu pronađeni u kući, a izjavili su mu da se nalaze u TC “Metaleks” Prnjavor. OJT B. Luka se izjasnio da postoje elementi KD – nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

– Policijski službenici PU Gradiška su u Gradišci kontrolisali G.U.Š. iz Gradiške, kojoj je uručen PN zbog počinjenog prekršaja iz čl.22. ZOJRiM, a potom je utvrđeno da joj je od strane zdravstvenog inspektora dana 20.03.2020. god. izdato Rješenje o samoizolaciji, te prilikom kontrole dana 25.03.2020. god. nije pronađena na kućnoj adresi. OJT B. Luka se izjasnio da postoje elementi KD – nepostupanje po zadravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.