Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

24 sata u Kantonu Sarajevo: Hapšenja, krađe, napadi i 16 saobraćajki

policija
Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda i sve su sa materijalnom štetom.

Prema izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) zbog upravljanja vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 13 vozača, dvije osobe zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i tri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.

Policijski službenici II PU su u nedelju u 22.00 sati uhapsili T.S. (1990) nastanjen u Istočnom Novom Sarajevu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“.

T.S. je istoga dana oko 21.40 sati u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, izvršio navedeno krivično djelo na štetu H.E. iz Sarajeva.
Policijski službenici V PU su u nedelju u 4.00 sati uhapsili H.A. (1996) , A.A., (1996) iz Sarajeva, C.M. (1997) iz Ilijaša i M.A. (1996) iz Srbije, nastanjeni u Sarajevu, zbog sumnje da su počinili krivična djela „nasilničko ponašanje, teške tjelesne povrede i oštećenje tuđe stvari“.

Oni su 25.februara ove godine oko 23.30 sati u ulici Novo naselje, općina Ilijaš, nanijeli teške povrede opasne po život osobi Š.F. iz Ilijaša. Također su oštetili putničko vozilo marke “renault Laguna”, vlasništvo H.E. iz Ilijaša.
Policijski službenici IV PU su u subotu u 01.45 sati uhapsili S.A. (1993) iz Tuzle, nastanjen u Sarajevu i S.A. (1998) iz Sarajeva, zbog sumnje da su počinili „tešku krađu u pokušaju), na štetu Ć.S. iz Sarajeva.