Crna hronika

Bila odgovorno lice u firmi

36-godišnja Mostarka osumnjičena da je pronevjerila 448.000 KM

27/01/2020

Osumnjičena je radila u firmi "Imortelle Hercegovina d.o.o." koje je registrovano u Trebinju

Mostarka D.J. (36) osumnjičena je da je kao odgovorno lice u firmi “Imortelle Hercegovina d.o.o.”, registrovanoj u Trebinju, pronevjerila oko 448.000 KM.

Sumnjiči se da je da je kao odgovorno lice u firmi zloupotrijebila položaj, i za oštećenje tuđe stvari, na koji način je počinila malverzacije sa oko 448.000 KM, javljaju Nezavisne novine.

Prema saopštenju iz Policijske uprave Trebinje, ona je počinila krivično djelo “Zloupotreba položaja odgovornog lica” na način što je kao ovlašteno lice u firmi  potpisala ugovor o zalogu sa jednom bankom, stavivši u zalog pokretnu imovinu, ali je kasnije, kako bi banci onemogućila ostvarivanja prava iz ugovora, prodala pokretnu imovinu drugom privrednom subjektu, čime je banka oštećena za iznos od oko 177.000КM.

Takođe je, budući da je firma u stečaju, oštetila stečajne povjerioce, jer je na dan otvaranja stečaja prikrila imovinu privrednog subjekta ukupne vrijednosti od oko  271.000КM, a koja je bila evidentirana u poslovnim knjigama, čime je počinilo krivično djelo “Oštećenje tuđih prava”.

U Policijskoj upravi Trebinje je u 2019. godini evidentirano 49 krivičnih djela iz privrednog kriminala, za koja je osumnjičeno 35 osoba.

Komentari

Autor: Nezavisne novine

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.