Adnan Ćurevac i Edin Hrnjić ubijeni u pucnjavi u Sarajevu

pucnjava-mejtas-sarajevo

U jutrošnjoj pucnjavi u Starom gradu u Sarajevu ubijeni su Adnan Ćurevac (27) i Edin Hrnjić Hole (26), obojica rođeni u Sarajevu.

Riječ je o mladićima koji su se družili od djetinjstva. Obojica stradalih i ranije su imali sukoba sa zakonom te su poznati policiji, javlja Dnevni avaz.

adnan curevacAdnan Ćurevac je prilikom akcije privođenja 2014. godine u ulici Bardakčije, općina Centar Sarajevo, na službenike Sudske policije FBiH – Odjeljenje sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo pustio psa, u namjeri onemogućavanja privođenja i pokušaja bjekstva.

Nakon što je pustio pse na policajce, oni su zapucali, a pas je pobjegao u kuću. Savladali su Ćurevca koji je tokom vožnje glavom oštetio staklo na službenom vozilu. On je privođen zbog sumnje da je u Kaznenopopravni zavod (KPZ) Sarajevo pokušao unijeti drogu pritvoreniku Amaru Zuliću.

Edin Hrnjić hapšen je također 2014. godine zbog sumnje da je počinio krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda na štetu K. D. iz Sarajeva.

edin hrnjic

Edin Hrnjić

Hrnjić, inače zvani Hole, i prije nanošenja teških tjelesnih povreda izdržavao je jednogodišnju zatvorsku kaznu zbog razbojništva.

Do pucnjave je došlo u ulici Hadži-sulejmanova do broja II, a Operativni centar KS o ovom slučaju obaviješten je anonimno putem telefona. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Policijske stanice Centar, koji su u automobilu Golf II plave boje bez registarskih oznaka zatekli dva mladića s vidnim povredama po tijelu. Zbog ovog dvostrukog ubistva uhapšene su dvije osobe, a kod jednog od njih pronađena je automatska puška.