Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjaluka

Advokat Dragan Stupar pušten da se brani sa slobode

dragan stupar
Foto: Screenshot/Dražan Pozderović

Stupar je, inače, poznati banjalučki advokat koji je i ranije dolazio u žižu javnosti zbog nasilja u porodici, a više puta je prijavljivan policiji i tužilaštvu zbog napada na bivšu suprugu

Dragan Stupar, banjalučki advokat, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici, napad na sudiju ili javnog tužioca, te zbog posjedovanja oružja, pušten je da se brani sa slobode nakon što je saslušan u Republičkom tužilaštvu.

Kako je potvrđeno za Nezavisne novine, nisu postojali zakonski razlozi za predlaganje mjere pritvora za Stupara , te je on jutros pušten i za pomenuta krivična djela braniće se sa slobode.

Podsjećamo, Stupar je uhapšen u srijedu u akciji “Advokat” i predat je Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uz izvještaj o učinjenim krivičnim djelima napad na sudiju ili javnog tužioca iz člana 339. KZ RS, u sticaju sa krivičnim djelima nedozvoljena prozivodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, iz člana 361. KZ RS i KD nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz člana 190. KZ RS.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, naveli su da u okviru akcije “Advokat” pronađen je i privremen oduzet veći broj predmeta i to: četiri pištolja, 435 komada municije različitog kalibra i mobilni telefon.

Akciju su, inače, realizovali policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka pod nadzorom, Republičkog javnog tužilaštva.

Stupar je, inače, poznati banjalučki advokat koji je i ranije dolazio u žižu javnosti zbog nasilja u porodici, a više puta je prijavljivan policiji i tužilaštvu zbog napada na bivšu suprugu.