Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Afganistanci osumnjičeni za ubistvo u Bihaću pronađeni i uhapšeni u Sarajevu

Image-1 (9) (1)

Sumnja se da oduzeti predmeti potiču iz izvršenih krivičnih djela

Poduzimajući mjere i radnje s ciljem pronalaska lica koja se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelima na području Bihaća, uključujući i krivično djelo ubistva, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su u jednoj kući na području općine Stari grad Sarajevo, pronašli i lišili slobode tri lica, državljanina Afganistana.

Izvršenim pretresom pomenutog stambenog objekta u kojem su ova lica locirana i pronađena, policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli: dva pištolja i pet metaka, te osam prstenova, jednu narukvicu i jedan sat.

Sumnja se da oduzeti predmeti potiču iz izvršenih krivičnih djela.

Nakon završene kriminalističko-tehničke obrade, lica lišena slobode H.A.M. rođen 2001.g., S.K.Z. rođen 1994.g. i U.R. rođen 1999.g., svi državljani Afganistana, predati su u dalju nadležnost policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Podsjećamo, do ubistva je došlo u petak oko 18 sati, u samom centru Bihaća.

Sudeći po snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama, neko je zapucao na muškarca, koji je odmah potom pao. Drugi muškarac mu je prišao, iz jakne uzeo njegov pištolj i uzvratio vatru.

Jedna osoba je smrtno stradala, a druga je ranjena i prevezena u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić”.

“Ranjenoj osobi su konstatovane teške tjelesne povrede i zadržan je u bolnici. Što se tiče počinioca ovog krivičnog djela oni su se uputili u nepoznatom pravcu”, izjavio nakon pucnjave porparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović.