Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uhapšena u akciji "Black Tie 2"

Aida Halać se hvalila obnovljenom teretanom. Tužilaštvo: To je novac od narko-kartela

Foto: Facebook

Državni tužilac Sanjin Kulenović je naveo kako su Edin Gačanin i Adnan Smajlović davali naredbe, dok su ih ostali u Sky grupi provodili po jasnim uputama

Sud BiH je kasno sinoć donio odluku o pritvoru za Adnana Smajlovića, Sančeza Jukića i Aidu Halać, koji su uhapšeni u akciji “Black Tie 2”.

Gordan Memija, Tarik Zulović, Haris Behram, Emir Sarić, Mirsad Skopak, Mak Šemšić, Smail Šikalo dobili su mjere zabrane.

Ostali uhapšeni u prije tri dana izvedenoj policijskoj akciji Vahidin Munjić, Mustafa Selmanović, Senad Kadić, Emir Druškić, Adin Ćatić, Sedad Preljević, Edin Kačar i Davor Curl pušteni na slobodu su na slobodi bez bilo kakvih izrečenih mjera.

Gačanin i Smajlović davali naredbe

Državni tužilac Sanjin Kulenović je naveo kako su Edin Gačanin i Adnan Smajlović davali naredbe, dok su ih ostali u Sky grupi provodili po jasnim uputama.

U prijedlogu za pritvor je spomenuto i to da je Gačanin organizirao posebnu logistiku, te da su postojale dvije kase koje su bile kod Smajlovića u Sarajevu iz kojih je on dalje plaćao članove grupe.
Tužilac je spomenuo da je Gačanin poslao Smajloviću 500.000 KM koje je on dalje rasporedio Jukiću (50.000), Halać i Behram (po 25.000 KM, a Halać još i 2.500 KM za predizbornu kampanju) i Nedžadu Suljeviću (10.000 KM).

Aida Halać, prema tvrdnjama Tužilaštva, je vlasnica teretane i zaposlenica u Kantonalnoj bolnici u Zenici.

Kako navodi Tužilaštvo, ona je dobivala iznose za renoviranje teretane, kao i za polaganje tog ispita u Beogradu, a tužilac je istakao detalj iz Sky prepiske u kojem se navodi da su za jedan dan u Beogradu potrošili 15.000 KM te da Halać pita Smajlovića “Da li je brat ljut zbog toga”, te da on odgovara da nije.

Da je pomenuta teretana renovirana pokazuju i fotografije koje je objavila upravo Aida Helać, a datiraju iz augusta iz 2022. godine.

“Hvala svima koji su došli i svojim prisustvom uveličali reotvorenje našeg fitness centra na novoj lokaciji, u Crkvicama 42, zgrada starog Kina. Idemo u nove pobjede zdravo i jako!”, poručila je tada Aida.