Nakon pucnjave u Sarajevu

Ajla se kaje što je pucala u Denisa: Nisam imala namjeru da ga ubijem, niti da ga povrijedim

ajla sadikovic

Svađa među supružnicima eskalirala je zbog brakorazvodne parnice, koja je u toku

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podnijelo je prijedlog Kantonalnom sudu za određivanje jednomjesečnog pritvora Ajli Sadiković (30), koja je u ponedjeljak hicem iz „tetejca“ ranila supruga Denisa nakon što ju je tukao na parkingu u sarajevskom naselju Ciglane.

– Prijedlog je podnesen zbog opasnosti od uznemirenja javnosti i ponavljanja krivičnog djela – kazao je za “Avaz” Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

Svađa među supružnicima eskalirala je zbog brakorazvodne parnice, koja je u toku.

– Nisam imala namjeru da ga ubijem niti da ga povrijedim. Teško mi je sada i žao mi je što se sve tako desilo – kazala je prilikom saslušanja u Tužilaštvu Ajla Sadiković, koja je osumnjičena za pokušaj ubistva, piše Dnevni avaz.

Denis, koji je pogođen blizu prepone, zbrinut je na Ortopediji Kliničkog centra u Sarajevu i nije životno ugrožen.

Sarajevska advokatica Džema Milaimi-Hasanagić potvrdila je da je Ajla Sadiković u Tužilaštvu dala kratku izjavu. Kazala je da je Ajla kao pripadnica Oružanih snaga BiH imala urednu dozvolu za nošenje pištolja CZ M57 kalibra 7,62 milimetra.

Foto: Facebook

– To nije sporno, ona je kao vojno lice imala urednu dozvolu. Ona je miran tip osobe i nikada u životu ranije nije upotrijebila vatreno oružje – kazala nam je advokatica Milaimi-Hasanagić, koja zastupa Sadiković.

Ajla je provela noć u tužilačkom pritvoru, a danas će biti održana sjednica na Kantonalnom sudu u Sarajevu na kojoj će biti razmatran prijedlog za pritvor.

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da se nakon hapšenja moglo vidjeti da je Ajla bila u velikom strahu od svog supruga koji ju je i ranije maltretirao. Bračne razmirice i ljubomora doveli su do toga da je Ajla pokrenula brakorazvodnu parnicu. Kobnog dana on ju je pozvao da dođe u kafić “Intermeco” da razgovaraju. Pristala je jer je željela da se dogovore kako bi razvod protekao što bezbolnije.

Međutim, došlo je do svađe koja je eskalirala na parkingu, gdje ju je Denis bukvalno ugurao u auto, ali je ona uspjela izaći iz vozila. Denis je potom nasrnuo na nju i šakama je udarao, na šta je ona iz tašne izvukla „tetejac“ i pucala.

U blizini se našao policajac koji nije bio na dužnosti Nihad Zolj te ju je razoružao i pozvao svoje kolege.