Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

livno

Ajnur osuđen na 10 godina zatvora zbog ubistva penzionisanog profesora

livno ubistvo (1)

Ajnur je usmrtio penzionisanog profesora na način da ga je zadavio na suvozačevom mjestu

Sudbeno vijeće Kantonalnog suda u Livnu izreklo u srijedu prvostepenu presudu kojom je optuženik, 22-godišnji Ajnur Nice iz Kruščice pored Viteza proglašen krivim za kazneno djelo ‘Ubistvo’ te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina.

Prema optužnici, 17. decembra 2020. godine oko 15.05 sati za vrijeme dok je osumnjičeni Ajnur Nice prosjačio ispred TC Konzum u Livnu, do njega je došao penzionisani profesor Stipo Perković iz Livna, koji ga je nakon kratkog razgovara sjeo u svoje motorno vozilo marke “Mercedes”.

Nadalje se navodi kako su se obojica odvezli na područje ispod Veterinarske stanice u Livnu, uz korito rijeke Bistrice, a poslije određenog vremena provedenog u vozilu, Ajnur je usmrtio penzionisanog profesora na način da ga je zadavio na suvozačevom mjestu.

Nakon toga Nice je beživotno tijelo penzionisanog profesora ostavio pored rijeke Bistrice zatrpavši ga starom travom i grančicama, a potom iz njegovih hlača uzeo novčanik i novce u manjem iznosu te se motornim vozilom udaljio iz Livna u Vitez.