Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija “Kantri”: Policija u Banjoj Luci uhapsila dvije osobe

policija hapsenje
Foto: Ilustracija

Policijski službenici uhapsili su dva lica iz Banje Luke u akciji kodnog naziva “Kantri” koja je danas počela s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata u kojima je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 11.000 KM.

Lice čiji su inicijali G.B. /47/ iz Banje Luke osumnjičeno je da je tokom 2014. godine na području opštine Laktaši izvršilo tri teške krađe i tešku krađu u pokušaju na štetu samostalnih trgovinskih radnji i kioska, kao i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Uhapšeno lice M.K. /53/ iz Laktaša osumnjičeno je da je izvršilo krivično djelo teška krađa tokom prošle godine u Banjoj Luci, kada je izvršilo provalu u porodičnu kuću odakle je kralo novac i zlatni nakit.

Sve dalje mjere i radnje prema uhapšenim biće preduzete po nalogu postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Na osnovu naredbi nadležnih sudova izvršeni su pretresi na tri lokacije na području grada Banjaluka i opštine Laktaši, tokom kojih su pronađeni i izuzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Akcija “Kantri” započeta je u zajedničkim i planskim aktivnostima Policijske uprave Banjaluka i Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske godine, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.