Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija “Mak”: Uhapšene četiri osobe, pretresi na četrnaest lokacija

hapsenje-policija-rs
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, u okviru akcije kodnog naziva „Mak“, lišili su slobode četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

Na osnovu naredbe Okružnog suda Istočno Sarajevo, danas su na području općina Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Pale i Novi Grad (Kanton Sarajevo), izvršeni i pretresi na četrnaest lokacija.

Pronađena je određena količina opojne droge, vatrenog oružja i municije, eksplozivnih sredstava, određena količina novca, digitalna vaga, veći broj mobilnih telefona, te veći broj SIM kartica, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

U toku realizacije navedene akcije slobode su lišene osobe B.S. i S.L. iz Istočne Ilidže i A.Š. i V.B. nastanjeni na području Kantona Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od marta do oktobra 2016. godine vršili kupovinu i nabavku marihuane i prodavali je većem broju osoba na raznim lokacijama, danas su B.S., S.L. i A.Š., uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati su Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo na dalji rad i postupanje.