Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija “Maska”: Policija hapsi dilere u RS-u

hapsenje rs

Na područjima centara javne bezbjednosti Banja Luka i Trebinje u toku hapšenje više osoba, među kojima ima i policijskih službenika, zbog sumnje da su umiješani u krivična djela organizovani kriminal – potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Direktor Policije RS-a Gojko Vasić izjavio je da je akcijom obuhvaćeno 17 lica, među kojima su četiri policijska službenika.

Vasić je istakao da su ta lica bila uključena u organizovani kriminal u vezi sa krijumčarenjem droge.

“Uz to ide i krijumčarenje oružja, odnosno posjedovanje oružja”, rekao je Vasić novinarima u Banjoj Luci.

[pull_quote_left]Direktor Policije RS-a Gojko Vasić izjavio je da je akcijom obuhvaćeno 17 lica, među kojima su četiri policijska službenika[/pull_quote_left]

On je naveo da je policija RS, u saradnji sa hrvatskom policijom, posljednjih šest mjeseci, a u BiH pod nadzorom Tužilaštva BiH, provodila aktivnosti koje su rezultirale jutrošnjim hapšenjima nekoliko lica i pretresima objekata.

Ovu akciju, kodnog naziva “Maska“, od rano jutros provode policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUPRS-a, u saradnji s policijskim službenicima Centra javne bezbjednosti Trebinje i Jedinice za profesionalne standarde, od ranih jutarnjih časova.

Akcija se provodi pod nadzorom i kontrolom Tužilaštva BiH u cilju dokumentovanja krivičnog djela “organizovani kriminal“, a u vezi sa krivičnim djelima “neovlašteni promet opojnih droga“ i “krijumčarenje“, izvršenih, u posljednjih šest mjeseci na području Trebinja, Bileće, Berkovića i Dubrovnika.

Akcija hapšenja se odvija i u Dubrovniku, potvrđeno je u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.

“Akcija se provodi za krivična djela u nadležnosti USKOK-a /Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta/”, rekla je zamjenica portparola dubrovačke policija Andrijana Biskup.

Na izlazu iz Dubrovnika, građane su jutros dočekali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sa “dugim cijevima”, javlja HRT i dodaje da je, prema nezvaničnim informacijama, riječ o akciji razbijanja trgovine kokainom.

Hrvatski mediji navode da sve podsjeća na događanja iz 2013. godine i akciju “Gladius”, u kojoj je na području Dubrovnika i susjednih zemalja uhapšeno više od 50 lica.