Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija policije “Plamen” u Banjoj Luci, uhapšene tri osobe

policija hapsenje
Foto: Ilustracija

Policija u Banjoj Luci uhapsila je tri osobe osumnjičene za krivična djela teške krađe i paljevina.

Tokom akcije kodnog naziva “Plamen“, izvršen je pretres na više lokacija na području tog grada, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Uhapšene su osobe M.K. (1989.) i G.K. (1987.) obje iz Banje Luke zbog sumnje da su izvršile krivična djela “paljevina“ i “teška krađa“, tokom noći 4. na 5. februara ove godine, kada su zapalili vikendicu u mjestu Borkovići, kod Banje Luke iz koje su zatim otuđili rakijski kotao, čime su vlasniku pričinili veliku materijalnu štetu.

Osoba R.M. (1985.) iz Banja Luke je lišena slobode zbog sumnje da je izvršila krivično djelo “teška krađa“, tokom noći 20. na 21. novembar 2015. godine u samostalnoj trgovačkoj radnji, u mjestu Saračica, pričinivši materijalnu štetu vlasniku od oko 950 KM.

O svim okolnostima u vezi s postupanjem u navedenoj akciji, obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se nakon završene kriminalističke obrade osumnjičeni puste na slobodu, a da se protiv njih u redovnoj proceduri dostavi izvještaj.