Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija “Rover”: Otkriven identitet tri osobe kod kojih je pronađeno 10 kg skanka

akcija_rover_1

Predložene su mjere pritvora za osumnjičene osobe lišene slobode u akciji “Rover”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, prema Sudu BiH je upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora za troje osumnjičenih.

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članu 132. tački c) ZKP-a BiH, zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli ponovo izvršiti neko od krivičnih djela koja im se stavljaju na teret.

Pritvor je predložen za osumnjičene: Srebrenka Balavca, rođenog 1962. godine u Stocu, Smaile Balavac, rođene 1966. u Mostaru, i Nikole Hrstića, rođenog 1964. godine u općini Ljubuški.

Navedeni osumnjičeni su lišeni slobode u akciji provedenoj po nalogu Tužilaštva BiH, a koja se odnosi na procesuiranje osoba osumnjičenih za krivična djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Osumnjičeni su pod istragom da su, zajedno sa njima poznatim osobama sa područja Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kao organizirana kriminalna grupa, duži vremenski period nabavljali opojnu drogu “skank“ i vršili distribuciju i preprodaju iste na području Mostara, Hercegovine i širom BiH.

SIPA objavila detalje akcije “Rover” (FOTO)

Tokom provedene istrage, pretresa i lišenja slobode, zaplijenjena je veća količina narkotika, dokaznih materijala, oružja i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu.