Slobodan Vasković

“Ako mi se nešto desi on je kriv”: Ćulum bio na Trgu Krajine u noći Davidovog nestanka!?

david

Ćulum je na Trg Krajine stigao najkasnije oko 02 časa i 10 minuta, iz kafe “Smagler”, gdje je tada radio.

Filip Ćulum, kojeg je David Dragičević 18.03.2018. godine, označio kao potencijalnog krivca ako mu se “nešto desi”, bio je te noći na Trgu Krajine, piše na svom blogu Slobodan Vasković.

David Dragičević je u 00 časova i 15 minuta, preko “Instagrama”, svom drugu Davidu Ristiću poslao poruku ”Čuj potukao sam se i živ sam, ako mi se nešto desi, Filip Ćulum je kriv…”.

Ćulum je na Trg Krajine stigao najkasnije oko 02 časa i 10 minuta, iz kafe “Smagler”, gdje je tada radio.

Ova informacija potvrđena mi je iz izvora iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, kao i iz MUP RS. piše Vasković.

Prema tim izvorima, nesporno je da se Ćulum nalazio na na Trgu Krajine u vrijeme kada je David Dragičević, takođe, bio u tom prostoru.

Niko od nadležnih nikada nije saopštio da je Filip Ćulum kobne noći po Davida Dragičevića bio na Trgu Krajine, ali su zato Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS i Darko Ilić, njegov aktuelni savjetnik, ranije načelnik Uprave za organizovani kriminal, u niz navrata tvrdli da “Filip Ćulum ima alibi za tu noć”, te da je to utvrđeno na osnovu “baznih stanica i video zapisa nadzornih kamera”.

Veoma je interesantno primijetiti da su i Lukač i Ilić tvrdili da Ćulum ima alibi, iako je opštepoznato da nedostaje niz video zapisa, pa je nejasno na osnovu čega su takve tvrdnje iznijeli. Takođe, priče o “baznim stanicama” su notorna laž, jer zapise sa njih nisu ni izuzeli.

Ni sam Filip Ćulum, koji se dva puta obratio javnosti, nijednom nije rekao da je bio na Trgu Krajine u pomenuto vrijeme, šta je radio na njemu, niti koliko je vremena i sa kim proveo na tom mjestu. Zašto je to prećutao?!

“Te večeri kad je David nestao ja sam bio na poslu, to jeste radio sam drugu smjenu, gdje kamere u lokalu mogu da potvrde – kad sam završio posao, krenuo sam kući, dopunio račun na Laušu i sjeo u pekoteku da nešto pojedem. Naravno, kamere su sve snimile”, naveo je Filip Ćulum u izjavi za Nezavisne novine, 27.03.2018. godine.

Potom je, kaže, otišao kući, a svu ovu njegovu priču, kako dodaje, pokrivaju bazne stanice za šta policija ima dokaze. (NN, 27.03.2018.)

Slično je ponovio u izjavi za isti list 23.04.2018. godine.

Ćulum, u svojoj izjavi, nije naveo kojim putem je otišao kući, a što se tiče tvrdnji da “svu njegovu priču pokrivaju bazne stanice za šta policija ima dokaze”, riječ je o najobičnijoj laži, jer policija nije izuzela podatke sa baznih stanica. Ni tada, a ni poslije.

Takođe, većima video nadzora je uništena.

Jasno je i kada se pročitaju Ćulumove izjave date NN, da mu je neko sugerisao šta tačno da kaže i kako da se postavi.

Filip Ćulum se dovodi u blisku vezu sa Darkom Ilićem. Ćulumov brat Igor uposlenik je Ilićeve mesne industrije, piše Vasković.