Crna hronika

podignuta optužnica

Almedin i Eldin u automobilu prevozili više od 35 kilograma eksploziva, uhvaćeni su u Tarčinu

22/06/2022
Foto: Ilustracija

Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje

Postupajući tužioci Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo su podigli optužnicu protiv osumnjičenih Almedina Hodžića i Eldina Agušija zbog krivičnog djela Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Prema navodima iz optužnice, osumnjičeni se terete da su zajedno, na području Hercegovine nabavili i putničkim motornim vozilom prema Kantonu Sarajevo prevezli eksploziv (trotilske metke), ukupne količine 35 kg i 600 grama, da bi na naplatnim kućicama u Tarčinu, općina Hadžići, bili zaustavljeni i pretreseni od strane policijskih službenika Državne agencije za istragu i zaštitu, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje.

Podsjećamo, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, za jedno lice je u ranijoj fazi istrage određivan pritvor, da bi se u istrazi prikupili dokazi o osnovanoj sumnji da su u izvršenju krivičnog djela učestvovale dvije osobe.

Tužilaštvo je istragu provelo sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu, Centrom za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije, te je optužnici predloženo saslušanje 6 svjedoka, 4 vještaka, izvođenje 73 materijalna dokaza i oduzimanje privremeno oduzetih predmeta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.